Εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη: Σοκ και δέος με 10 ευρωπαϊκά στον ερασιτέχνη!

Μιχάλης Κουντούρης, 15/03/2023:
«Το μόνο που θα πω είναι ότι θα συνεχίσουμε όσο είμαστε στη θέση αυτή να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού περήφανο για τις ομάδες που έχει».

Η σημερινή κατάκτηση του Challenge cup από το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, πρόσθεσε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ερυθρόλευκη ιστορία πέντε μέρες μετά τα 98α γενέθλια του συλλόγου.

Ο τίτλος αυτός είναι το τρίτο ευρωπαϊκό του τμήματος, το 14ο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα (15ο μαζί με τα ατομικά αθλήματα), ενώ συνολικά είναι το 19ο ευρωπαϊκό/παγκόσμιο τρόπαιο του συλλόγου μαζί με τις τρεις Ευρωλίγκες και το διηπειρωτικό κύπελλο στο μπάσκετ. Αν προσθέσουμε και το βαλκανικό κύπελλο στο ποδόσφαιρο, οι διεθνείς τίτλοι γίνονται 20!

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο έπος της εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Παρότι πρόκειται για μόλις 12 χρόνια από τα 98 της Ερυθρόλευκης ιστορίας, εν τούτοις σε αυτή την περίοδο όπου κυριάρχησαν τρομακτικές δυσκολίες (μνημόνια, πανδημία, φορολόγηση ερασιτεχνικού αθλητισμού), κατακτήθηκαν από τον Ολυμπιακό 10 ευρωπαϊκά τρόπαια!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για 10 ευρωπαϊκά τρόπαια στα τελευταία εννέα χρόνια, δεδομένου ότι τη σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκαν οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω κορονοϊού!

  • 2013/14: LEN trophy πόλο γυναικών
  • 2014/15: Champions League πόλο γυναικών
  • 2015: Super cup Ευρώπης πόλο γυναικών
  • 2017/18: Champions League πόλο ανδρών
  • 2017/18: Challenge cup βόλεϊ γυναικών
  • 2020/21: Champions League πόλο γυναικών
  • 2021: Super cup Ευρώπης πόλο γυναικών
  • 2021/22: Champions League πόλο γυναικών
  • 2022: Super cup Ευρώπης πόλο γυναικών
  • 2022/23: Challenge cup βόλεϊ ανδρών.

Συνολικά δέκα ευρωπαϊκοί τίτλοι λοιπόν και ο Ολυμπιακός διεκδικεί επίσης φέτος στον ερασιτέχνη δύο ακόμα ευρωπαϊκά, το Champions League στο πόλο ανδρών, αλλά και το Europe Trophy στο πινγκ πονγκ ανδρών.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει ΜΗΔΕΝ ευρωπαϊκά τρόπαια στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη σε όλη του την ιστορία (115 χρόνια όπως λένε), στον Ολυμπιακό μόνο στα τελευταία 9 χρόνια κατέκτησαν 10 ευρωπαϊκά τρόπαια  που προστέθηκαν στο θησαυροφυλάκιο τίτλων του συλλόγου, αν αναλογιστεί κανείς ότι τη σεζόν 2019/20 δεν ολοκληρώθηκαν οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω κορωνοϊού!

Κάθε χρόνο και ένα ευρωπαϊκό, κάθε χρόνο και δύο τελικοί κατά μέσο όρο! Έπρεπε να ακυρωθούν διοργανώσεις για λόγους πανδημίας για να μην πάει σε ευρωπαϊκό τελικό ο Ολυμπιακός. Για να μην πάμε εντός των συνόρων. Το 100-9 που έφτασαν οι τίτλοι Ολυμπιακού-ΠΑΟ στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη και το οποίο έχει ήδη επεκταθεί, λέει πολλά και έχει πονέσει πολλούς.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι μια αυτοκρατορία που δεν χρειάζεται αφιερώματα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί το πιο επιτυχημένο νομικό πρόσωπο της χώρας ανάμεσα σε όλα τα σωματεία και τις εταιρίες της Ελληνικής κοινωνίας. Μιλάει από μόνο του το μέταλλο των τίτλων που ξεχειλίζει άφθονο στα γραφεία του συλλόγου.

Μια ομάδα-πρότυπο σε δεκάδες διαφορετικά αθλήματα, απέναντι στους ισχυρούς ανταγωνιστές που επενδύουν στο κάθε άθλημα.

Και πράγματι, αν ρίξει κάποιος μία ματιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας, θα διαπιστώσει ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού επικεντρώνονται και επενδύουν κυρίως σε ένα άθλημα και στα υπόλοιπα λειτουργούν παραπληρωματικά.

Όλοι εκτός από έναν: Τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει τμήμα-ναυαρχίδα, όπως οι άλλοι σύλλογοι που είναι παντού δεύτεροι.

Η ΑΕΚ έχει ναυαρχίδα το χάντμπολ και βλέπει συνέχεια την πλάτη του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός έχει ναυαρχίδα του ερασιτέχνη το βόλεϊ, όπου βλέπει την πλάτη του Ολυμπιακού.

Η Βουλιαγμένη έχει ναυαρχίδα το πόλο ανδρών και γυναικών, αλλά βλέπει την πλάτη του Ολυμπιακού.

Είτε μιλάμε για τον επιχειρηματία Παπασταμάτη που χρηματοδοτεί το χάντμπολ της ΑΕΚ, είτε για τον επιχειρηματία Βρανόπουλο που χρηματοδοτεί το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, είτε είναι για τον όμιλο της Βουλιαγμένης που χρηματοδοτεί με όλες του τις δραστηριότητες ως οργανισμός τις ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, η κοινή συνισταμένη είναι ότι όλες οι ναυαρχίδες βλέπουν την πλάτη του αυτοκράτορα.

Ο Ολυμπιακός είναι ΠΑΝΤΟΥ και όλοι τον χαζεύουν. Είτε είναι το πόλο γυναικών με τα 7 ευρωπαϊκά και τα back to back τρεμπλ, είτε είναι το πόλο ανδρών με την εγχώρια αυτοκρατορία και τα 2 Champions League να κοσμούν την τροπαιοθήκη του, είτε είναι το βόλεϊ ανδρών με την εγχώρια αυτοκρατορία επίσης και τα 3 ευρωπαϊκά, κάτι που καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν έχει γευτεί, είτε είναι το βόλεϊ γυναικών που επίσης μόνο ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, είτε μιλάμε για τα συντριπτικά επιτεύγματα του μπάσκετ γυναικών με τα απανωτά αήττητα νταμπλ και το μυθικό αήττητο σερί 137-0, είτε μιλάμε για το τμήμα χάντμπολ ανδρών που έχει ρίξει στο καναβάτσο την ΑΕΚ, είτε ακόμα και για τα ατομικά αθλήματα όπου ο Ολυμπιακός κυριαρχεί (πινγκ πονγκ, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία με πέμπτο σερί πρωτάθλημα, κτλ).

Ο λαός του Ολυμπιακού που διαχρονικά συνιστά την οικονομική βάση μέσω των χιλιάδων μελών και των λοιπών φιλάθλων με τις κάρτες, η πολύτιμη οικονομική αρωγή από τον εγγυητή Βαγγέλη Μαρινάκη, η υποδειγματική διοίκηση από τον Μιχάλη Κουντούρη και η διαρκής στήριξη όχι μόνο στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα από την Θύρα 7, αλλά και από όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού, συνιστούν το μυστικό της επιτυχίας.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση του ερασιτέχνη ανήκει στον προερχόμενο από τα σπλάχνα της Θύρας 7 Μιχάλη Κουντούρη, όταν σε άλλους συλλόγους διοικούν πολιτικάντηδες με συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες που τα χάνουν στα δύσκολα βάζοντας επικά αυτογκόλ.

Αύριο η Αθλητική διαπλοκή θα σας παρουσιάσει ένα συναρπαστικό αφιέρωμα για το φετινό φιάσκο του Παναθηναϊκού στην υπόθεση «Ευρωπαϊκός τίτλος» στο βόλεϊ που κατέληξε ξανά στον Πειραιά...

Σχόλια