Αποκαλυπτική έρευνα: Οι γνωστές και άγνωστες συγκρούσεις του διευθυντή του SDNA


Ο δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι ο διευθυντής του site SDNA. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Πράσινη» και υπήρξε δημιουργός του Gazzetta μαζί με τον επιχειρηματία Ροδόλφο Οντόνι. Ο κ. Παπαθεοδώρου ήταν διευθυντής του site και ο κ. Οντόνι ήταν χρηματοδότης/ιδιοκτήτης. Τον Μάρτιο του 2014 ο κ. Παπαθεοδώρου απολύθηκε από την ιδιοκτησία του site και τον Δεκέμβριο του 2014 δημιούργησε το SDNA του οποίου είναι διευθυντής.

Ο χώρος της αθλητικής δημοσιογραφίας είναι σκληρός και οι συγκρούσεις διαρκείς. Ο Β. Παπαθεοδώρου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ένας δημοσιογράφος δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τις συγκρούσεις του, το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, ωστόσο η Αθλητική διαπλοκή αρέσκεται στα παρασκήνια και τις συγκρούσεις και σήμερα θα εστιάσουμε σε αυτές και θα δούμε ποιοι άνθρωποι τον έχουν κατηγορήσει και με ποια επιχειρήματα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ
Τον Ιούνιο του 2010, μετά την εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού (είχε προηγηθεί η «σφαγή» του ΟΑΚΑ στον 3ο τελικό), η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ κυκλοφόρησε με ένα άκρως χυδαίο κείμενο της στήλης «Πρασινοφρουρός» στο οπισθόφυλλο, το οποίο έκανε λόγο για «καρυδάτους επιβήτορες», «ξέσκισμα μες στο Παλέ», «αστείους αθλητές του ΟΣΦΠ» και για τους «αλήτες που έχουν τα ηνία», ενώ σε δημοσιεύματά τους έκαναν λόγο για μεθοδεύσεις των αδερφών Αγγελόπουλου με σκοπό να προκληθούν επεισόδια στο ΣΕΦ.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι υπέβαλαν μήνυση και η εφημερίδα αναγκάστηκε να επανορθώσει στις 19-06-2011:

Πηγή φωτογραφίας: Reds Against the machine

Στην τελευταία παράγραφο του κειμένου επανόρθωσης, αναφέρεται το εξής:
«Η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ κάνει γνωστό ότι ο συντάκτης των επίμαχων δημοσιευμάτων, ο κ. Βασίλης Παπαθεοδώρου, σημερινός διευθυντής της ιστοσελίδας GAZZETTA.GR τα δημοσίευσε χωρίς να λάβει την έγκριση του νομικού τμήματος, αλλά ούτε και των υπευθύνων της εφημερίδας. Κάνουμε επίσης γνωστό ότι μικρό χρονικό διάστημα μετά τα δημοσιεύματα, λύθηκε η συνεργασία μαζί του».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας και μάλιστα είπε ότι αποχώρησε από την ΠΡΑΣΙΝΗ με δική του βούληση. Οι σχέσεις του πάντως με τον κ. Γιαννακόπουλο υπέστησαν σοβαρή ρήξη εκείνη την περίοδο.

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GAZZETTA
Στις 02/03/2014, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 0-3 στο γήπεδο Καραϊσκάκη από τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα ήρθε άνετα στο λιμάνι, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε και στους «16» του Champions League, παρόλα αυτά μία βαριά εντός έδρας ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο είναι πάντα οδυνηρή.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου «ξεσάλωσε» στο Gazzetta και η ΠΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε εκδίδοντας σκληρή ανακοίνωση:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 2014
«Προφανώς είναι μάταιο να ασχοληθούμε ξανά με το χυδαίο ιστότοπο gazzetta.gr που στο κεντρικό ρεπορτάζ για το παιχνίδι της Κυριακής ξεκινούσε το κείμενο με την αναφορά του συντάκτη: «ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ»! Πέραν του ότι ο ανιστόρητος δημοσιογράφος του gazzetta.gr δε γνωρίζει (που να το μάθει άλλωστε; Στο leoforos.gr –της ίδιας ιδιοκτησίας- ή στο σχολείο που δεν πήγε;) ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει κατακτήσει ΕΞΙ πρωταθλήματα αήττητος!

Προφανώς είναι μάταιο να ασχοληθούμε με μια ιστοσελίδα που επιλέγει ως «θέμα» της το βίντεο ενός γραφικού γέρου που καθυβρίζει τον κόσμο του Ολυμπιακού και την ομάδα μας! Είναι μάταιο να ασχολούμαστε με τη σελίδα που διευθύνει ο «Πρασινοφρουρός» Βασίλης Παπαθεοδώρου, αλλά ίσως τελικά πρέπει να σταθούμε στη χουλιγκανίζουσα στάση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας που υποτίθεται ότι είναι «αντικειμενική». Ίσως πρέπει κάποια στιγμή να τονιστεί το πως ακριβώς κάνουν προπαγάνδα μέσω «ανώνυμων» σχολίων κάτω από τα ρεπορτάζ, τα οποία γράφουν οι ίδιοι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας. Αλήθεια, ο Ροδόλφος Οντόνι, ο ιδιοκτήτης της σελίδας –με τη γνωστή σε όλους διαδρομή στα media- και τα στελέχη του ΟΤΕ (που είναι ο βασικός χορηγός της ιστοσελίδας), είναι αυτοί που δίνουν τη συγκεκριμένη γραμμή μίσους κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που έχει εξοργίσει τη μισή Ελλάδα; Όπως και να χει, κανείς φίλαθλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν μπορεί να παρασυρθεί από την προπαγάνδα τους, ούτε να λερωθεί από τον οχετό τους!»


Η αναφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη χορηγία του ΟΤΕ προκάλεσε αίσθηση. Η τεράστια επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας και η απήχησή της ακόμα και σε χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού ίσως ήταν από τους λόγους που οδήγησε τον ιδιοκτήτη του Gazzetta να απολύσει τον Βασίλη Παπαθεοδώρου από το site λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση!

Την επομένη της απόλυσης Παπαθεοδώρου (06-03-2014) , διαβάσαμε στην εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ (στήλη «Πρασινοφρουρός»), ένα κείμενο με βαρείς χαρακτηρισμούς και φράσεις («βρώμικος», «ξεφτίλας», «σκουλήκι», «χτύπαγε πάντα κάτω από τη μέση», «όποιος δεν σου έκανε τα χατήρια γινόταν στόχος», «Ένα μυρμήγκι ήσουν», «Τύποι σαν κι εσένα πρέπει να εξαφανίζονται από την κοινωνία», «είσαι φούστης στην ψυχή», «φίδι», «ρόμπα») :
Πηγή φωτογραφίας: Reds Against the machine

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο κείμενο δεν έγινε ονομαστική αναφορά στον Βασίλη Παπαθεοδώρου, ωστόσο το κείμενο αυτό γράφτηκε μία μέρα μετά την απόλυσή του και ξεκίνησε με την αναφορά «Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του», ενώ οι σχέσεις Παπαθεοδώρου-Πράσινης ήταν όπως είδαμε πριν κακές εκείνη την εποχή.

Τα χρόνια που ακολούθησαν το Gazzetta παραμένει πολύ ψηλά σε επισκεψιμότητα με ακόμα μεγαλύτερα νούμερα και χωρίς να βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιας ομάδας, τηρώντας ίσες αποστάσεις και διαθέτοντας bloggers όλων των ομάδων.


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ SDNA
Λίγους μήνες μετά την απόλυσή του, τον Δεκέμβριο του 2014, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου δημιούργησε ένα νέο site, το SDNA στο οποίο είναι διευθυντής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αποκαταστάθηκαν πλήρως τα επόμενα χρόνια κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν του πήρε ο ίδιος συνέντευξη για λογαριασμό του SDNA τον Αύγουστο του 2018.

ΚΟΥΓΙΑΣ:
«ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟ SDNA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΑΙΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»

Στις 05/01/2021, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση κατά του SDNA επίσης με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε στείλει στο νοσοκομείο τον Βασίλη Παπαθεοδώρου!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΥΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021

«Το πιο βρώμικο site που εμφανίστηκε ποτέ στον αθλητικό χώρο, με τους πιο βρώμικους δημοσιογράφους, κατά την δική μου κρίση, που έχουν κάνει τις λέξεις δημοσιογράφος και δημοσιογραφία συνώνυμο των σκουπιδιών το SDNA, που επικεφαλής του είναι ο Παπαθεοδώρου, αυτόν που τον έστειλε στο νοσοκομείο το πρώην αφεντικό του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δικαίως, εδώ και λίγη ώρα έχει αναρτήσει παραβαίνοντας την ποινική νομοθεσία, πράξη για την οποία θα τον κλείσω στην φυλακή, την είδηση ότι δήθεν ο Μελισσανίδης, βγάζει στον πλειστηριασμό ένα από τα 28 ακίνητα των οποίων είμαι ιδιοκτήτης σε όλη την Ελλάδα και τα οποία όλα είναι στο όνομα μου και όχι, είτε σε ελληνικές, είτε σε ξένες εταιρείες, όπως είναι τα ακίνητα του Μελισσανίδη που δεν έχει ούτε ένα στο όνομα του».

Η αναφορά του Αλέξη Κούγια για ξύλο του Δ. Γιαννακόπουλου στον Β. Παπαθεοδώρου («τον έστειλε στο νοσοκομείο το πρώην αφεντικό του»), έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ο κ. Κούγιας υπήρξε νομικός σύμβουλος της εφημερίδας «Η Πράσινη» συνεπώς είχε τη γνώση.
Ιούνιος 2011, «Η Πράσινη»

ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Στην περίφημη προσυνέλευση που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταξύ των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού εν όψει της διπλής ανάπλασης και του γηπέδου στον Βοτανικό, τα μέλη αναφέρθηκαν πολλές φορές στο SDNA.
Η αναφορά αφορούσε την πλήρη στήριξη του site στην διπλή ανάπλαση, αλλά και το ότι έχουν δοθεί δωρεάν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην ιστοσελίδα. Η αναφορά και μόνο του ονόματος της ιστοσελίδας προκάλεσε αντιδράσεις και φωνές μεταξύ των μελών της ΓΣ.
Δείτε τα τρία αποσπάσματα

01:45:16 έως 01:46:06
01:47:49 έως 01:49:56
04:28:15 έως 04:29:55

ΟΠΑΔΟΙ ΠΑΟ ΓΙΑ SDNA:
«ΕΜΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ», «ΓΑΥΡΟΙ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ», «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΟΚ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ», «ΣΑΒΒΙΔΗDNA», «ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΕΤΟΣ», «ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟ»

Αλλά και πολλοί σχολιαστές των social media, φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν αντιμετωπίσει με επιφύλαξη και επιθετικότητα τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ας δούμε σχόλια έξι διαφορετικών χρηστών:

ΠΑΕ ΑΕΚ-2018:
«ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ - ΡΩΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ - ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΑΣ»
Το 2018 η ΑΕΚ ήρθε σε σύγκρουση με τον ΠΑΟΚ και η συμμαχία ράγισε. Αφορμή ήταν το ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα, το γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε, η διαιτησία Κομίνη, η είσοδος Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο και τα δικαστήρια που ακολούθησαν για την τύχη του αγώνα.
Λίγους μήνες μετά τα γεγονότα, αποχώρησαν από το SDNA ο ο Κώστας Κετσετζόγλου και ο Άρης Ασβεστάς. Το site έμεινε χωρίς ρεπόρτερ με καλή πληροφόρηση από το στρατόπεδο της ΑΕΚ.

Το αποκορύφωμα ήρθε με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 02/09/2018 κατά του SDNA στην οποία χαρακτήριζε την ιστοσελίδα «όργανο προπαγάνδας του ΠΑΟΚ», μιλούσε για ψέματα, παραβιάσεις δεοντολογίας, αφεντικά, ρωσικές μεθοδεύσεις και προπαγάνδα, καλώντας τους φιλάθλους της ΑΕΚ να μην διαβάζουν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΤΟ 2018:

«Την παραμικρή έκπληξη δεν μας δημιουργεί πλέον η πλήρης όσο και απότομη μεταστροφή του αθλητικού σάιτ SDNA σε όργανο προπαγάνδας υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά και η μεθοδευμένη, συστηματική και βάναυση πολεμική εναντίον της ομάδας μας με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα κατά την οποία έσπευσε πρώτα να υποδαυλίσει την όποια αντίδραση των φιλάθλων μας για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς κίνηση ενίσχυσης της τελευταίας στιγμής, και στη συνέχεια να αμφισβητήσει με πολεμική αρθρογραφία την πεντακάθαρη νίκη μας στην Τρίπολη.

Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι και το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σάιτ, αλλά και οι σκοπιμότητες, που εξυπηρετεί, λειτουργώντας πλέον ξεκάθαρα ως άτυπο γραφείο προώθησης των θέσεων και των συμφερόντων του ΠΑΟΚ υπό το μανδύα του δήθεν αντικειμενικού σάιτ, όπως τουλάχιστον ξεκίνησε τη λειτουργία του. Αποδεικνύεται, όμως, ότι επρόκειτο για εικονική πραγματικότητα!

Έχουμε ανεχθεί εδώ και πολύ καιρό τις απανωτές προσβλητικές αναφορές στην ομάδα μας, στους οπαδούς μας και στην ιστορία μας από το συγκεκριμένο site και από συγκεκριμένους υπάλληλους – αρθρογράφους, που απλώς αναπαράγουν το μένος του αφεντικού τους για την ΑΕΚ και τις επιτυχίες της σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάσαμε πρόσφατα στο SDNA μέχρι και να χαρακτηρίζεται «γήπεδο με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου» το όνειρο των φιλάθλων μας για το «σπίτι» μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το μοναδικό που πραγματοποιείται με ιδιωτικά κεφάλαια. Μέχρι και το ότι το υπό ανέγερση γήπεδό μας... ευθύνεται για την τραγωδία στο Μάτι! Πόσα ακόμα ψέματα να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα;

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την κριτική, δεν διαθέτει δικά της media, δεν έχει ποτέ αποπειραθεί να ποδηγετήσει την ενημέρωση, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμείνει απαθής στα συνεχόμενα στημένα δημοσιεύματα, από ένα αθλητικό σάιτ που παρουσιάστηκε ως αντικειμενικό και εξελίχθηκε σε κατάφωρα οπαδικό παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία και με το οποίο κανείς, πλέον, από την οικογένεια της ΑΕΚ δεν θέλει να έχει την παραμικρή σχέση, ούτε ως απλός αναγνώστης. Έως εδώ!

Θέλουμε απλώς να γνωρίζουν οι φίλαθλοί μας τους εμπνευστές τέτοιων δημοσιευμάτων και τον βρώμικο πόλεμο από μέσα ενημέρωσης συγκεκριμένης ιδιοκτησίας με ξεκάθαρη σκοπιμότητα. Ας μείνουν μακριά! Αυτός άλλωστε είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκαν: για να υμνούν το αφεντικό τους, για να προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και κυρίως να υποτιμούν και στη συνέχεια να απειλούν τους αντιπάλους τους. Παλαιομοδίτικες ρωσικές μεθοδεύσεις...

Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν. Μας είναι αδιάφορα. Τα έχουμε συνηθίσει. Η πορεία της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια και η απόλυτη δικαίωση της στρατηγικής της αποδεικνύουν στην πράξη κατά πόσο μας έχουν επηρεάσει.

Συνεχίστε το παιχνίδι που σας υπαγορεύουν τα αφεντικά σας! Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε την παραμικρή σχέση με εσάς και την προπαγάνδα σας! Την ΑΕΚ δεν μπορείτε ούτε να την αγγίξετε!».

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Τη σεζόν 2018/19 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και ακολούθως ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κυριαρχία με 2 σερί τίτλους ενώ ετοιμάζεται για τον τρίτο. Ως αποτέλεσμα, οι διοικητικές σχέσεις ΠΑΟΚ-ΑΕΚ επέστρεψαν μοιραία σε συμμαχία με αποκορύφωμα την κατάθεση του Βασίλη Δημητριάδη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην οποία έκανε κωλοτούμπα και στήριξε τον Ιβάν Σαββίδη παίρνοντας πίσω όσα είχε καταθέσει στα αθλητικά δικαστήρια για το επίμαχο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ του 2018 και την είσοδο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

Αντίστοιχα οι σχέσεις ΑΕΚ-SDNA αποκαταστάθηκαν ενώ στο site προσλήφθηκε και ο Τάσος Τσατάλης ως ρεπόρτερ της Ένωσης. Ως αποτέλεσμα η ιστοσελίδα διαθέτει ξανά καλή πληροφόρηση από το χώρο της ΑΕΚ. Όμως η ΠΑΕ ΑΕΚ ποτέ δεν ανακάλεσε δημόσια την ανακοίνωση κατά του SDNA...


ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ:
«ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ - ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ - ΟΛΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ»
Τον Φεβρουάριο του 2021, η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση κατά του SDNA και του διευθυντή του, με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Σκληρότερος όλων; Ότι το SDNA στοχοποιεί την οικογένεια του Άρη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διατηρεί, διαχρονικά, καλές σχέσεις με όλα τα Μ.Μ.Ε. και επιδιώκει η συνεργασία της να είναι αγαστή, κατανοώντας ότι είναι αναγκαίο αυτό, για το συμφέρον, προπάντων, της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Κινούμενη σε αυτά τα πλαίσια, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποδέχεται πάντα την κριτική των Μ.Μ.Ε., όταν αυτή είναι καλόπιστη και γίνετε σύμφωνα με τους κανόνες της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας». Αποδεχόμαστε κάθε κριτική, ακόμη κι αν θεωρούμε ότι αδικεί την ομάδα μας, εφόσον δεν ξεφεύγει από τα όρια της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και δεν μας προσβάλει.

Όλα αυτά, γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και τι κρύβεται πίσω από τους «τίτλους».

Εδώ και μήνες ακόμα και ο πιο αδαής φίλαθλος έχει καταλάβει ότι υπάρχει συγκεκριμένο Μ.Μ.Ε., που προφανώς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι πια ο «φτωχός συγγενής» των παλαιότερων χρόνων. Ενοχλείται που ο ΑΡΗΣ επέστρεψε δυνατός και πρωταγωνιστεί.

Και προσπαθεί σε καθημερινή, σχεδόν, βάσει, με ύποπτα, ύπουλα και καθοδηγούμενα δημοσιεύματα να προκαλέσει τριγμούς στην ομάδα μας. Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, λοιπόν, δεν μπορούμε πια, να μείνουμε απαθείς.

Στο sdna έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντικειμενικής, δίκαιης και έντιμης δημοσιογραφίας απέναντι στον ΑΡΗ. Το συγκεκριμένο site απαξιώνει σκοπίμως και καθημερινά την πορεία της ομάδας μας και στοχοποιεί -σκοπίμως σε μόνιμη βάση- μέλη της οικογένειάς μας.

Φυσικά και γνωρίζουμε τα κίνητρα του συγκεκριμένου site και πολύ περισσότερο του διευθυντή του, Βασίλη Παπαθεοδώρου. Είναι χρόνια δημοσιογράφος ο «κύριος» Παπαθεοδώρου και… «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν καλά το παρελθόν του συγκεκριμένου «κυρίου». Τί σκοπούς εξυπηρετεί και ότι είναι πάντα «πρόθυμος» να εκτελεί τις εντολές των εργοδοτών του.

Γνωρίζουν άπαντες στο χώρο του ποδοσφαίρου πως δεν έχει ηθικούς φραγμούς, αφού φροντίζει η αμοιβή του να είναι παχυλή, ώστε να… αξίζει τον κόπο. Αν είχε ηθικά διλήμματα, δεν θα άλλαζε «αφεντικά» σαν τα πουκάμισα, ώστε να «πουλάει» οπαδιλίκι αναλόγως με το «χρώμα» των Μ.Μ.Ε. που ενίοτε εκπροσωπεί.

Ο Παπαθεοδώρου έχει στοχοποιήσει τον ΑΡΗ και τον κ. Καρυπίδη για λόγους που όλοι στην οικογένεια του ΑΡΗ αντιλαμβανόμαστε. Είναι τόσο προφανείς. Είναι ολοφάνερο ότι του χαλάμε το αφήγημα τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό. Δεν το αντέχει. Τα κίνητρα του είναι, επίσης, γνωστά. Όπως και οι «εντολείς» του. Τα δημοσιεύματα του σε βάρος του ΑΡΗ αναρίθμητα. Όπως και τα ψέματα.

Καιρός, λοιπόν, να τον ενημερώσει κάποιος, ότι κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Εδώ και πολύ καιρό… Πως άλλωστε, να τον πάρει στα σοβαρά όταν παρουσίασε σε βίντεο τον πρόεδρο μας σε άλλη πτήση από αυτή που βρισκόταν (η ΕΣΗΕΑ θα επέμβει ποτέ;), μόνο και μόνο για να τον πλήξει και να δημιουργήσει εντυπώσεις προς χάριν των «αφεντικών» του.

Αλήθεια, όμως, θα μας μιλήσει ποτέ για τα «αφεντικά» του; Αλλά πως να μιλήσει, όταν όσοι εργοδότες συνεργάστηκαν μαζί του, τον έδιωχναν κακήν κακώς. Γιατί άραγε;

Αλήθεια, θα γράψει ποτέ στο «έγκριτο» site του για τα δρομολόγια των παικτών της ομάδας για την οποία τώρα κόπτεται ότι νοιάζεται; (γιατί ξέρει όλος ο κόσμος τις αληθινές του οπαδικές πεποιθήσεις και φυσικά δεν συνάδουν με τα χρώματα καμίας ομάδας της Θεσσαλονίκης).

Αν δεν θέλει να γράψει για τα δρομολόγια των παικτών της «δικής» του ομάδας, ας μας αποκαλύψει τα δικά του δρομολόγια Αθήνα–Θεσσαλονίκη. Στην προ covid εποχή. Για τα νυχτοπερπατήματά του και με ποιους διασκέδαζε τα βράδια πρώτο τραπέζι πίστα; Εμείς ξέρουμε… Όλη η Θεσσαλονίκη ξέρει… Του συνιστούμε, λοιπόν, να είναι πιο διακριτικός όταν ανοίξουν ξανά τα νυχτερινά μαγαζιά και ανέβει στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, για εκείνο το περίφημο γκάλοπ θα μας γράψει ποτέ την αλήθεια; Δεν νομίζουμε… Αν τυχόν, βρει ποτέ το θάρρος και την τόλμη για να γράψει κάτι από όλα τα παραπάνω, να το γράψει επωνύμως. Όχι με… ψευδώνυμο, όπως είναι η προσφιλή του τακτική. Χρόνια τώρα σε όλα τα Μ.Μ.Ε. που εργάστηκε.

Μπορούμε να γράψουμε κι άλλες αλήθειες για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Δεν έχει νόημα όμως. Γιατί δεν θα τις αντέξει (θα το κάνουμε προσεχώς εφόσον χρειαστεί, πάντως).

Σημασία έχει να καταλάβει επιτέλους, ο τύπος αυτός, ότι η οικογένεια του ΑΡΗ, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο, δεν ασχολείται με κατακάθια της δημοσιογραφίας (δανεισμένος ο όρος από δικό του άρθρο για τον ΑΡΗ). Κανείς δεν μπορεί ούτε να μας εκφοβίσει, ούτε να μας εκβιάσει.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να καταλάβει, όμως, είναι ότι η οικογένεια του ΑΡΗ είναι περισσότερο συσπειρωμένη από ΠΟΤΕ, απέναντι σε «δημοσιογράφους» σαν αυτόν και site σαν το δικό του. Δεν μας αγγίζουν τα ψεύδη του, ούτε μας πιάνει η λάσπη του.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι ο «κύριος» Παπαθεοδώρου θα συνεχίσει την «εργολαβία» που ανέλαβε κατά του ΑΡΗ. Του δίνουμε όμως την εξής υπόσχεση: Όσο αυτός θα συνεχίζει να σπιλώνει στελέχη της οικογένειας του ΑΡΗ, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εφιάλτης του. Θα μας βλέπει κάθε βράδυ στα όνειρά του...».
 

ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ:
«ΧΥΔΑΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ - ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΜΙΣΟΣ»

Όπως είδαμε η ΠΑΕ Άρης είχε μιλήσει πέρυσι για στοχοποίηση της οικογένειας του Άρη. Φέτος ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε ακόμα περισσότερο και έκανε λόγο για οπλισμό χεριών ανεγκέφαλων:


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ SDNA
Χωρίς οίκτο αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Βασίλη Παπαθεοδώρου και το SDNA. Ο κ. Παπαθεοδώρου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση του Βαγγέλη Μαρινάκη και άσκησε έφεση. Η δίκη έγινε ξανά με άλλους δικαστές και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Τελεσίδικη καταδίκη του Βασίλη Παπαθεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση 6 μηνών.

Ο Β. Μαρινάκης έχει μηνύσει τον Β. Παπαθεοδώρου και για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από τη δικογραφία για τα στημένα στην οποία εν τέλει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ίσως ανακουφίστηκε με την αθώωσή του, αλλά προς μεγάλη του δυσάρεστη έκπληξη, ο Εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση και η δίκη θα επαναληφθεί!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν υποβάλει και άλλες μηνύσεις και έχουν ασκήσει αγωγές κατά του Βασίλη Παπαθεοδώρου για πλήθος δημοσιευμάτων του SDNA και κυρίως για τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας την περίοδο της προδικασίας για την δίκη των «28» του Ελληνικού ποδοσφαίρου για συκοφαντική δυσφήμιση, παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας, κτλ.


ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Όπως είδαμε, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και το SDNA έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο διοικήσεων, οπαδών και δημοσιογράφων όλων των ομάδων. Με μία εξαίρεση: Τον ΠΑΟΚ! Βεβαίως αυτό μπορεί να είναι τυχαίο.
Σε κάθε περίπτωση, η Αθλητική διαπλοκή δεν υιοθετεί τις κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς που διαβάσαμε, δεδομένου ότι ο χώρος του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου και της αθλητικής δημοσιογραφίας είναι ιδιαίτερα σκληρός, ωστόσο τις παραθέσαμε στα πλαίσια της έρευνάς μας.

Στο κάτω-κάτω διαβάσαμε πολλούς και σκληρούς χαρακτηρισμούς. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ένας άνθρωπος και ένα σάιτ είναι τόσο σάπιο για να αξίζει αυτούς τους σκληρούς χαρακτηρισμούς και μάλλον όσοι κατηγορούν τόσο εύκολα έναν άνθρωπο θα έπρεπε να το σκέφτονται περισσότερο για να μην τον αδικήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα ανήκουν πάντα στους αναγνώστες.

Σχόλια