Αποκάλυψη: 10 αλήθειες που δεν διαβάσατε για το έγκλημα της Θεσσαλονίκης


Δύσκολα θα διαβάσατε αλήθειες που καίνε από χθες το βράδυ για το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη.

Θα είδατε κροκοδείλια ή και ειλικρινή δάκρυα και θα ακούσατε πόσο άδικο είναι ένα 19χρονο παιδί να χάνει τη ζωή του επειδή υποστηρίζει μία συγκεκριμένη ομάδα και ότι δεν θα πάμε ποτέ επιτέλους μπροστά σαν χώρα. Και σε λίγο καιρό θα ξεχαστεί χωρίς επετείους και πορείες. Δεν ζυγίζουν όλες οι ζωές το ίδιο άλλωστε.

Για να μην νιώθετε Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, η Αθλητική διαπλοκή θα σας παραθέσει 10 αλήθειες για την ουσία του εγκλήματος:

ΑΛΗΘΕΙΑ 1η:
«ΣΦ ΠΑΟΚ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»
Δύο νεκροί οπαδοί τα τελευταία δύο χρόνια και οι δύο φίλαθλοι του Άρη. Πόσο τυχαίο είναι;
Ας δούμε δύο αποσπάσματα από ανακοινώσεις των ΣΦ ΠΑΟΚ το 2020 και το 2021 και πόσο δυναμιτισμένο ήταν το κλίμα.
Προειδοποιούν ευθέως και επανειλημμένως για πόλεμο:
22/12/2020
05/04/2021

ΑΛΗΘΕΙΑ 2η
ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ
Στην προηγούμενη οπαδική δολοφονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη πριν από 2 χρόνια δολοφονήθηκε άνανδρα ο Βούλγαρος οπαδός του Άρη Τόσκο.
Ο βασικός ύποπτος και κατηγορούμενος που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση Τόσκο εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο δικηγόρο από τον οποίο εκπροσωπήθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατά την επίτευξη της αναβολής της υπόθεσης της εισβολής του με όπλo και μπράβους στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018.
Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Πάντως οι κατηγορούμενοι χούλιγκανς δεν έχουν συνήθως τη δυνατότητα να πληρώνουν ακριβούς δικηγόρους.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3η
ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΣΚΟ
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το χυδαίο σύνθημα χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ να τραγουδάνε εν χορώ λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Βούλγαρου οπαδού του Άρη:
«Τον σκότωσα τον π...η γιατί ήταν Αρειανός»...

ΑΛΗΘΕΙΑ 4η
ΧΑΒΑΛΕΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΙΜΑΤΑ
Περιστατικά όπως η σημερινή άνανδρη δολοφονία ενός παιδιού που μέχρι πέρυσι πήγαινε σχολείο θα αποτελέσουν αιτία για καμάρι και συνθήματα καζούρας. Αμφιβάλετε;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Οι ξυλοδαρμοί και τα μαχαιρώματα στην πεζογέφυρα του Βόλου πριν τον τελικό κυπέλλου το 2017 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Λίγη ώρα πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει έναν τίτλο με γκολ 2 μέτρα οφσάιντ συνέβησαν τα έκτροπα της πεζογέφυρας που ντρόπιασαν διεθνώς την Ελλάδα:

Να θυμίσουμε τα συνθήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ; «Κάντε αερογέφυρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να κάνουμε τον τελικό, να γίνει μακελειό!».
Ιδού και το σύνθημα σε οπαδική σελίδα του ΠΑΟΚ στο YouTube:

«Να τρέχουν τα χανούμια στην αερογέφυρα...
Και τότε στην Λαμία...
Βία τρομοκρατία, στα πόδια σας φτερά...
Και μες το Παλατάκι αφήσατε πανιά...»

Χιλιάδες φίλαθλοι λοιπόν υμνούν ένα πραγματικό περιστατικό μαχαιρωμάτων και τραγουδάνε για βία και τρομοκρατία. Μετά σας κάνει κάτι εντύπωση;

Πόσο καιρό μετά θα διαβάζουμε για «λευτεριά στα αδέρφια μας που κρατούνται παράνομα», ΑΝ τυχόν συλληφθούν οι ύποπτοι και υπάρξουν προφυλακίσεις;

Δημοφιλείς οπαδικές σελίδες της Βόρειας Ελλάδας που σήμερα ψελλίζουν δυο κουβέντες καταδίκης, είναι αυτές που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανεβάζουν με καμάρι φωτογραφίες από επεισόδια συνοδευόμενες από το ειρωνικό «εμείς καταδικάζουμε τη βία». Σχετικές φωτογραφίες υπάρχουν στο αρχείο της Αθλητικής διαπλοκής.

Και φυσικά τα αστειάκια για πεζογέφυρες (εκεί όπου έγιναν μαχαιρώματα), είναι άφθονα και οι «haha» αντιδράσεις περισσότερες:

Όπως επίσης αστειάκια και καμάρι για λιθοβολισμό άλλων οπαδών:

ΑΛΗΘΕΙΑ 5η:
Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ
«Μία πόλη μία ομάδα», «Χωρίζουμε την Ελλάδα στα δυο». Ίσως το πρώτο να είναι φαινομενικά αθώο. Αλλά τέτοιου είδους διχαστικά συνθήματα ερμηνεύονται λάθος από εγκληματικά στοιχεία που πιστεύουν ότι κάνουν κουμάντο παντού.

ΑΛΗΘΕΙΑ 6η
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΑΟΚ
Στη λακωνική τους ανακοίνωση ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ δεν έκαναν καν τον κόπο να ζητήσουν από τις Αρχές τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων, ενώ χαρακτηρίζουν την άγρια εν ψυχρώ δολοφονία ως απλή «απώλεια» λες και το παιδί σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Αλήθεια πόσο αγνό μήνυμα εξέπεμψε το story του Γιώργου Σαββίδη στις 29/11/2021 μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης 0-1; (Την επομένη της εισβολής χούλιγκανς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά την ταπεινωτική ήττα από τον Άρη).


Αντίστοιχα, τι μήνυμα εξέπεμψε όταν πήγε νύχτα έξω από το γήπεδο του Άρη φωνάζοντας οπαδικά συνθήματα;

Τι μήνυμα εξέπεμψε η συμπεριφορά του προπονητή του ΠΑΟΚ πέρυσι;
Πόσοι θα μπορούσατε να φανταστείτε να έχουν ανάλογη συμπεριφορά ο Μαρτίνς ή ο Γιαννίκης ή ο Γιοβάνοβιτς;

ΑΛΗΘΕΙΑ 7η
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ
Δεν υπήρξε ούτε συμπλοκή, ούτε ραντεβού θανάτου. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση Φιλόπουλου. Εδώ υπήρξε εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού που τον ρώτησαν τι ομάδα είσαι και απάντησε «Άρης».
Και όμως την μέρα του εγκλήματος, στο κανάλι OPEN ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος είπε ότι οι γονείς του νεκρού παιδιού το μεγάλωσαν για να δίνει ραντεβού θανάτου. Μέχρι στιγμής δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας να ζήτησε συγγνώμη...

Όπως επίσης δεν ήταν συμπλοκή και αυτό που διαβάζουμε στη σοκαριστική καταγγελία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Άρη και της Ξάνθης Σάκη Πρίττα:


ΑΛΗΘΕΙΑ 8η:
Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
Κάποια ΜΜΕ που καταδίκασαν τη δολοφονία, διατηρώντας την όμως χαμηλά στην επικαιρότητά τους, είναι αυτά που έχουν στοχοποιήσει τον οργανισμό του Άρη φανατίζοντας τον κόσμο. Φυσικά το οπαδικό κίνημα δεν χρειάζεται και πολύ να θεωρήσει κάποιον εχθρό.
Με ψέματα, με υποτιθέμενες αποκαλύψεις, λέγοντας ότι οι σχέσεις του Άρη με μεγάλη ομάδα ξεπερνάει τα όρια της ηθικής, μιλώντας για αφεντικά και υπηρέτες, για βρώμικο ποδόσφαιρο, για ξεφτίλες, για δεκανίκια, για καροτσάκια... Ποτίζοντας με μίσος τους πιστούς αναγνώστες τους. Έχοντας τη στοχοποίηση του Άρη πρώτο θέμα στην ατζέντα τους εδώ και μήνες. Θέλει και πολύ να φανατιστούν κάποιοι άμυαλοι; Και τελικά η βρωμιά πού βρίσκεται αν όχι στον άγριο θάνατο ενός παιδιού λίγο μετά την ενηλικίωσή του;

ΑΛΗΘΕΙΑ 9η:
ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ
Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης χωρίς σεβασμό στη μνήμη του νεκρού που μιλάνε για αυτόν λέγοντας ότι ήταν ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή ή ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Λάθος άνθρωποι είναι οι δολοφόνοι και όχι ένα νέο παιδί που έκανε βόλτα στη γειτονιά του για να ξεσκάσει από το διάβασμα και επέστρεψε σε ένα φέρετρο μαχαιρωμένος από ΟΡΚ.
Λάθος άνθρωποι είστε εσείς. Σε μία χώρα που για να πουλήσεις καραμέλες πρέπει να πάρεις άδεια από 5 διαφορετικά υπουργεία, άλλοι από εσάς στοχοποιούν και άλλοι σπιλώνουν μνήμες νεκρών χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν.

ΑΛΗΘΕΙΑ 10η
Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
Η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας, το κιτρίνισμα του σήματος του Ηρακλή που προμηνύει την απομόνωση σε αυτούς που αξίζει:

Οι αλήθειες είναι αυτές. Και μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διαλυθεί το καρκίνωμα του Ελληνικού αθλητισμού, όλα τα «ποτέ ξανά» τα ακούμε βερεσέ.

Σχόλια