Ένας χρόνος από την πρόταση υποβιβασμού του Ολυμπιακού-Τα απίστευτα όργια στα αθλητικά ΜΜΕ!



Πριν από ένα χρόνο, η Πρωτοδίκης Παναγιώτα Σπανού, μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ εισηγήθηκε τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την επιβολή προστίμου 3 εκατομμυρίων ευρώ στους Ερυθρόλευκους, θεωρώντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής με βάση την ποινική δικογραφία για σύσταση συμμορίας και στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο που εκείνη την περίοδο εκδικαζόταν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών.
Στις 25/09/2020 , η επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε την πρόταση υποβιβασμού και απάλλαξε τους Ερυθρόλευκους και στις 28/01/2021 ήρθε η αθώωση και από την ποινική δικαιοσύνη.

Πώς χειρίστηκε όμως την υπόθεση αυτή μερίδα των αθλητικών ΜΜΕ;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΠΡΑΣΙΝΗ:


Στις 25/04/2020 η εφημερίδα Η ΠΡΑΣΙΝΗ κυκλοφορεί με τίτλο ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β ΕΘΝΙΚΗ. Ένα χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός έχει αθωωθεί για την υπόθεση, δεν υποβιβάστηκε ποτέ και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας. Η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ όμως έκλεισε... Ο χρόνος είναι πάντα αμείλικτος...


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ METROSPORT

25/04/2020

Στις 25/04/2020 η αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας Metrosport κυκλοφορεί με τίτλο: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ - Κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει Ολυμπιακό και Μαρινάκη - Άνοιξαν λάκο και θα πέσουν μέσα - Έξω από την Ευρώπη.
Στην κατάληξη της υπόθεσης, ο Ολυμπιακός (που σύμφωνα με την Metrosport κανείς δεν μπορούσε να τον γλιτώσει) απαλλάχθηκε και μάλιστα ομόφωνα, ενώ φυσικά δεν βρέθηκε έξω από την Ευρώπη. Αντίθετα, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έμειναν εκτός Ευρώπης από αντιπάλους όπως η Κόλος Κοβαλίβκα, η Κράσνονταρ και η Ομόνοια.

26/09/2020 (την επομένη της αθώωσης του Ολυμπιακού από την επιτροπή Δεοντολογίας)
Απίστευτο! Στο πρωτοσέλιδό μας στις 25/04 λέγαμε ότι τίποτα δεν γλιτώνει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη αλλά τελικά απαλλάχθηκαν!


29/01/2021 (την επομένη της αθώωσης Μαρινάκη για την ίδια υπόθεση και στο ποινικό δικαστήριο)
Ένα ακόμα κουκούλωμα είναι για την Metrosport η απόφαση της ποινικής δικαιοσύνης...


10/02/2021 (την επομένη της απαλλαγής ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία)

Εδώ φυσικά δεν είχαμε "ένα ακόμα κουκούλωμα". Εδώ μας άρεσε η απόφαση των δικαστών και μιλάμε για πανηγυρική δικαίωση, ενώ οι αθωώσεις του Ολυμπιακού ήταν κουκούλωμα.

Μάλιστα ζήτησαν πίσω και το περυσινό πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε με 18 βαθμούς διαφορά και δύο εκτός έδρας νίκες στην Τούμπα γιατί η δικαστική περιπέτεια είχε αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟΚ και γι αυτό έχασε τον τίτλο.

Οι δικαστικές περιπέτειες του Ολυμπιακού και η εισήγηση υποβιβασμού γιατί δεν αποπροσανατόλισαν τους Ερυθρόλευκους;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FORZA

«Ετοιμάζει βαλίτσες για Β εθνική ο ΟΣΦΠ - Μόνο με κρατική παρέμβαση θα αποφύγει το μοιραίο».
 
Τελικά ο Ολυμπιακός αθωώθηκε με δικαστική απόφαση και η Forza περιορίστηκε σε μία απλή αναφορά στο φύλλο της 26/09/2020: "Αθώοι Ολυμπιακός και Ατρόμητος"...


SDNA.GR

Φυσικά από το πάρτι της πρότασης υποβιβασμού του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ιστοσελίδα SDNA η οποία όμως δεν έδωσε εξίσου ηχηρή παρουσία όταν ο Ολυμπιακός αθωώθηκε...

Στις 23/04/2020 ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας προφητεύει ότι η εισήγηση της ερευνήτριας θα είναι δεσμευτική για το δικαστικό τμήμα:



Στις 27/04/2020 ο δημοσιογράφος, κ. Σταύρος Κόλκας εμφανίζεται βέβαιος για την καταδίκη στην επιτροπή Δεοντολογίας. Το ίδιο έλεγε από το 2015 όταν είχε ξεσπάσει η υπόθεση μένοντας εν τέλει με τον καημό:



Στο άρθρο του της 27/04/2020 καταλήγει ως εξής: "Πέστε για να αλλάξετε και μυαλά"Τελικά ο Ολυμπιακός αθωώθηκε, δεν υποβιβάστηκε και από εκείνη την ημερομηνία έχει πάρει άλλα 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Δεν "έβαλε μυαλό"...



Στις 26/04/2020, ο διευθυντής του SDNA Βασίλης Παπαθεοδώρου, χωρίς σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας γράφει δημόσια ότι ο Ολυμπιακός πιάστηκε με το μαντρί στην πλάτη επειδή το λέει το κατηγορητήριο. Ωστόσο, σε κανέναν νομικό πολιτισμό, η ανάγνωση του κατηγορητηρίου δεν καταδεικνύει ενοχή. Η ενοχή ή η αθωότητα προκύπτουν μέσα από δίκη όπου κρίνεται αν ευσταθεί το κατηγορητήριο.



Άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος όταν είχε εκδοθεί το παραπεμπτικό βούλευμα τo 2018 είχε τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας ότι όλα ήταν αλήθεια. Όταν ήρθε η διπλή δικαστική αθώωση (πειθαρχικά στις 25/09/2020 και ποινικά στις 28/01/2021) ο κ. Παπαθεοδώρου δεν μας είπε ποτέ ότι "όλα ήταν ψέματα"...
Mία τέτοια τοποθέτηση παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας σε μία ποινική υπόθεση και εφόσον ο κ. Μαρινάκης ασκήσει αγωγές, ο κ. Παπαθεοδώρου θα κληθεί να καταβάλει μεγάλες αποζημιώσεις σύμφωνα με τη νομική μας εκτίμηση.




ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Οι τίτλοι σοκάρουν και καταστρατηγούν το τεκμήριο της αθωότητας, κατηγορώντας μία ομάδα ότι διασύρει το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα επειδή αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις οποίες αργότερα αθωώθηκε ομόφωνα από 2 δικαστήρια!





Στο SDNA ειρωνεύτηκαν το υποτιθέμενο θάψιμο της είδησης για την πρόταση υποβιβασμού από τα υπόλοιπα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για ενημέρωση επιπέδου Βόρειας Κορέας. Όταν όμως Ολυμπιακός και Μαρινάκης απαλλάχθηκαν το SDNA ήταν εκείνο που περιορίστηκε σε μία απλή αναφορά της αθώωσης...




Συνεχίζουμε: "Ολυμπιακός και Ατρόμητος θα πληρώσουν" έγραφε το SDNA. Ή μάλλον όχι, δεν το έγραφε το SDNA. Η φράση είναι μέσα σε εισαγωγικά και την έλεγε ο "Πρωινός Τύπος"... Ναι! Ο ίδιος Τύπος που υποτίθεται ότι εξαφάνισε την είδηση της πρότασης υποβιβασμού επειδή είμαστε "Βόρεια Κορέα". Φυσικά, στην κατάληξη της υπόθεσης, Ολυμπιακός και Ατρόμητος δεν πλήρωσαν τίποτα παραπάνω από τις αμοιβές των δικηγόρων τους...



Το επιστέγασμα όλων αυτών ήταν και μία έκτακτη τρίωρη εκπομπή του site διαδικτυακά στις 24/04/2020, αφιερωμένη στο θέμα. Καλεσμένη όλη η dream team: Παπαθεοδώρου, Ασβεστάς, Θωμαΐδης, Μπαλτάκος.




Στο ξεκίνημα της εκπομπής ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναφέρεται στον Κυριάκο Θωμαΐδη που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της δικογραφίας για την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά στο 05:55 του βίντεο:
«...Κυριάκος Θωμαΐδης: ο άνθρωπος ο οποίος εδώ και χρόνια... πόσες δεκαετίες ρε Κυριάκο, σε κυνηγάνε, λένε ότι πετάς λάσπη, ότι συκοφαντείς και στο τέλος το κακό για όσους τον κατηγορούν είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνήθως δικαιώνεται...»

Ακούγοντας αυτή τη φράση ο κύριος Θωμαΐδης χαμογελάει και κουνάει τα χέρια του χαρακτηριστικά...

Τι έγινε λοιπόν στο τέλος που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δικαιώνεται; Στο τέλος η πρόταση υποβιβασμού απορρίφθηκε ομόφωνα και απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες Μαρινάκης και Ολυμπιακός.
Άρα όχι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν δικαιώθηκε...


Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

554 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017
2 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΩΩΣΕΙΣ!

Όσο οι κατηγορίες εκκρεμούσαν, το SDNA μόνο μέχρι το 2017 είχε αφιερώσει 554 άρθρα!!! Και μάλιστα το διατυμπάνιζε!


Όταν λοιπόν εκδόθηκε η απαλλακτική απόφαση του τριμελούς δικαστικού τμήματος της επιτροπής δεοντολογίας στις 25/09/2020, το SDNA περιορίστηκε σε μία απλή αναφορά. Το ίδιο έκανε όταν ήρθε και η αθώωση στο ποινικό δικαστήριο στις 28/01/2021:



Αλήθεια όπως θα έλεγε και το ίδιο το site, μήπως στην Βορεια Κορέα θα είχαμε καλύτερη ενημέρωση για την κατάληξη της υπόθεσης;

Δύο άρθρα για την αθώωση απέναντι σε εκατοντάδες άρθρα για τις κατηγορίες! Και όλα αυτά για μία υπόθεση που ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό για 7 χρόνια με προτάσεις υποβιβασμού, περιοριστικούς όρους, προσφυγές στην ΟΥΕΦΑ για ευρωπαϊκό αποκλεισμό, κτλ! Εδώ δεν είδαν κάποια σκευωρία...

Αντίθετα για το SDNA σκευωρία ήταν η ταλαιπωρία λίγων μηνών του ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας για την οποία αφιέρωσε ολόκληρο tag: Η σκευωρία του αιώνα!


Κλείνοντας ας θυμηθούμε δύο επώνυμες τοποθετήσεις που δεν τα πήγαν και πολύ καλά...

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Λευτέρης Δούκας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια με την επιτροπή Δεοντολογίας λέγοντας ότι εκεί δεν υπάρχει Μαρούπα για να γλιτώσει ο Ολυμπιακός. Τελικά η Επιτροπή Δεοντολογίας απάλλαξε τον Ολυμπιακό χωρίς φυσικά καμία Μαρούπα.
Ο δικηγόρος κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και νυν μέλος του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε δεμένη την εισήγηση υποβιβασμού. Η νομική του εκτίμηση δεν δικαιώθηκε:


Σχόλια