Η ψύχωση για το Ευρωπαϊκό στο βόλεϊ και το SDNA!

Ποια είναι η μεγαλύτερη «ψύχωση» στον Ελληνικό αθλητισμό; Πριν από λίγα χρόνια ήταν το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο λόγω της ξηρασίας 35 ετών. Τώρα η ψύχωση είναι άλλη και αφορά τον Παναθηναϊκό και το όνειρο να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο βόλεϊ (ή γενικότερα στον ομαδικό αθλητισμό).

Εισαγωγικά θυμίζουμε ότι ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ακόμα και αν λάβουμε ως αφετηρία το 1908 που ιδρύθηκε ο Π.Ο.Α. μετράει 114 χρόνια ιστορίας χωρίς ούτε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στον ομαδικό αθλητισμό, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός μετράει 97 χρόνια ιστορίας με 12 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά τμήματα. Στον ατομικό αθλητισμό οι δύο σύλλογοι έχουν από ένα ευρωπαϊκό. Αθροιστικά λοιπόν ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει 13 ευρωπαϊκά και ο ερασιτέχνης Π.Α.Ο. έχει 1.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ: ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ

Η υπόθεση «ευρωπαϊκό στο βόλεϊ»πληγώνει διαχρονικά τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει 2 φορές ευρωπαϊκό τίτλο στο βόλεϊ ανδρών και η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο στο βόλεϊ γυναικών. Ο Παναθηναϊκός δεν το έχει πετύχει ποτέ ούτε στους άνδρες ούτε στις γυναίκες, ούτε σε κανένα άλλο ομαδικό άθλημα.

Το Ευρωπαϊκό του 1996.

Το ευρωπαϊκό του 2005.

Το μοναδικό Ευρωπαϊκό του Ελληνικού βόλεϊ γυναικών το 2018 μέσα στην Τουρκία


Το επιχείρημα «εντάξει είστε αυτοκράτορες και έχετε ευρωπαϊκά στο πόλο, αλλά δεν μας ενδιαφέρει εμάς» καταρρέει όταν έρχεται η κουβέντα στο βόλεϊ, καθώς πέραν των ευρωπαϊκών, ο Ολυμπιακός είναι πολυνίκης σε πρωταθλήματα, κύπελλα και σούπερ καπ.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο και στο βόλεϊ γυναικών...

Φέτος ο Παναθηναϊκός έφτασε στα ημιτελικά του Challenge cup στο βόλεϊ ανδρών και η όρεξη για ευρωπαϊκό άνοιξε.


Η πρόκριση στον τελικό όμως δεν ήρθε ποτέ παρότι την ονειρεύτηκαν...

2019: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ CEV CUP

Το 2019 Ολυμπιακός αντιμετωπίζοντας θέμα εγκαταστάσεων, δήλωσε συμμετοχή στο CEV cup (2η τη τάξει διοργάνωση) αντί για το Champions League.

Τότε διαβάζαμε στο SDNA ότι ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να διακριθεί στο Champions League και επιλέγει την τρίτη τη τάξει διοργάνωση για να έχει πιθανότητες διάκρισης ακολουθώντας παλιομοδίτικες τακτικές που είναι νόμιμες αλλά όχι ηθικές.

Ας δούμε όμως τι έλεγαν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού τότε:

2022: Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ CHALLENGE CUP

Πως τα φέρνει όμως η ζωή; Σήμερα ο Παναθηναϊκός παρότι κατέκτησε το πρωτάθλημα, δεν δήλωσε συμμετοχή στο Champions League, αλλά στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση που είναι το Challenge cup! Τώρα δεν υπάρχουν παλιομοδίτικες τακτικές που είναι νόμιμες αλλά όχι ηθικές... Τώρα υπάρχει απλά το όνειρο για ευρωκούπα!

Δείτε τι έλεγαν για την αδυναμία του Ολυμπιακού να βρει γήπεδο με προδιαγραφές Champions League το 2019:


Δείτε τι λένε για την αδυναμία του Παναθηναϊκού να βρει γήπεδο με προδιαγραφές Champions League:


Ο... ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Παναθηναϊκός ονειρεύεται και καλά κάνει. Έχει κάθε δικαίωμα. Ποιο είναι όμως το όνειρο του Παναθηναϊκού; Να μειώσει τα ευρωπαϊκά με τον Ολυμπιακό σε... 2-1! Μάλιστα οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι του Ολυμπιακού είναι σε επίπεδο κυπέλλου κυπελλούχων (2ος τη τάξει) ενώ ο Παναθηναϊκός ονειρεύεται να κατακτήσει μία φορά τον τρίτο τη τάξει θεσμό (Challenge cup) στον οποίο μάλιστα θα συμμετάσχει ως πρωταθλητής.

Οι ίδιοι οπαδοί που...  χλευάζουν τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ με τις 3 εκτός Ελλάδας ευρωλίγκες και τους περισσότερους τελικούς ζούνε ακόμα στο όνειρο για το βόλεϊ. Είμαστε στο 2022 και ακόμα ονειρεύονται. Αλλά γιατί κατηγορούν τον Ολυμπιακό ότι τους μειώνει τον ενθουσιασμό;

ΙΣΩΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Στο Challenge cup τα μεγαθήρια θα απουσιάσουν τη σεζόν που μας έρχεται, ενώ απόυσες θα είναι και οι Ρωσικές ομάδες πιθανότατα. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν «εμφύλιες» μάχες Ελληνικών συλλόγων, καθώς στη διοργάνωση θα αγωνιστούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Μίλωνας!

Σχόλια