Ντοκουμέντο:Όταν ο Βαζέχα ανατρεπόταν εκτός περιοχής και διαιτητής από τον Πειραιά του Σπάθα έδινε πέναλτι νίκης!


Η «Αθλητική διαπλοκή» συνεχίζει να ανοίγει καθημερινά φακέλους του ελληνικού ποδοσφαιρικού παρασκηνίου.
Βρισκόμαστε στο 1998. Ημερομηνία 22 Αυγούστου. Πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α εθνικής. Παναθηναϊκός - Πανηλειακός στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας βρίσκεται στο 94' και είναι ισόπαλος με σκορ 1-1. Διαιτητής Στεφανόπουλος από Πειραιά!

Ο Κριστόφ Βαζέχα προελαύνει προς την περιοχή του Πανηλειακού. Περίπου δύο μέτρα εκτός της περιοχής ανατρέπεται.

Η υποτιθέμενη «ερυθρόλευκη παράγκα» με διαιτητή από τον «αμαρτωλό Πειραιά» που λέει και ο Γεωργίου, συγκινείται και καταλογίζει πέναλτι.


Ο Βαζέχα μπορεί να μην έκλεβε τα παιδιά του στο τάβλι όπως ο Αλεξανδρής, αλλά πανηγύρισε το κερδισμένο πέναλτι χειροκροτώντας την απόφαση του διαιτητή και αγκαλιάζοντας τους συμπαίκτες του.

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ευστοχεί στο χτύπημα και δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με σκορ 2-1.

ΤΑ ΝΕΑ 24-08-1998

Σήμερα όλοι μιλάνε για τον Αλεξανδρή επειδή είπε ότι έπεφτε για να πάρει πέναλτι κάτι που έχουν κάνει όλοι οι επιθετικοί αυτού του κόσμου, από τον Νεϊμάρ μέχρι τον τελευταίο ποδοσφαιριστή.





Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν σε εποχή παρασκηνιακής κυριαρχίας του Παναθηναϊκού, αλλά σε εποχή που ο Ολυμπιακός υποτίθεται ότι ήλεγχε το παρασκήνιο!

Ο διαιτητής Στεφανόπουλος ήταν από τον σύνδεσμο του Πειραιά! Ποιος ήταν πρόεδρός του; Ο Γιάννης Σπάθας που εκείνα τα χρόνια έλεγε στο τηλέφωνο «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε»!

Προπονητής του Πανηλειακού ήταν ο «θα πεθάνουμε γι αυτούς τους αλήτες;» Γιάννης Κυράστας.

ΤΟ VIRTUAL REALITY REPLAY ΤΟΥ SUPERSPORT

Το συνδρομητικό κανάλι Supersport είχε αγοράσει εκείνη την εποχή ένα πανάκριβο μηχάνημα ανάλυσης επίμαχων φάσεων, το virtual reality replay. Όταν στην εκπομπή Η Ώρα των Πρωταθλητών το μηχάνημα απέδειξε το προφανές, ότι δηλαδή η ανατροπή έγινε σχεδόν 2 μέτρα εκτός περιοχής, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης αντέδρασε και το Supersport απέσυρε το πανάκριβο μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε μόνο στην 1η αγωνιστική εκείνης της σεζόν, ζητώντας και συγγνώμη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Supersport ανήκε στην εταιρεία Multichoice. Το 42% της Multichoice ανήκε στο Mega μέτοχος του οποίου ήταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Η ΣΕΖΟΝ 1998-99

Τη χρονιά εκείνη ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 11 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟ. Κατέκτησε όμως και το κύπελλο. Μάλιστα στον τελικό κυπέλλου νίκησε τον ΠΑΟ παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Επίσης οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στα προημιτελικά του Champions League και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά από την πανίσχυρη Γιουβέντους που έκλεψε το Χ πρόκρισης από το ΟΑΚΑ 5 λεπτά πριν το τέλος. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τελευταίος στον όμιλό του.


Η βαθμολογία της Α εθνικής:


Ο τελικός του κυπέλλου:


Το ΟΑΚΑ τη βραδιά του προημιτελικού Ολυμπιακού-Γιουβέντους:

Η κατάταξη του ομίλου του Παναθηναϊκού στο Champions League:

Δυόμιση δεκαετίες αργότερα, αν ρωτήσει κάποιος τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, θα μιλήσουν για «ένα ακόμα στημένο ερυθρόλευκο πρωτάθλημα του διορισμένου πρωταθλητή» και για εποχές της παράγκας, του Θωμά, του Ολυμπιακού και του Αιγάλεω που στερούσαν από τον «Ευρωπαίο» ΠΑΟ τα πρωταθλήματα!

Η αλήθεια σε αυτή τη χώρα έχει υποστεί κατακρεούργηση.

Σχόλια